Fellowshipbudskabet 2021

Budskab til Fellowshipsdagen 2021

Fellowshipbudskabet skrives på skift af landene i NBSR (Nordic Baltic Sub-Region) under ISGF (International Scout and Guide Fellowship).

 

Dette års budskab er skrevet af den norske landsgildemester Gry Walderhaug Grimsrud Gode Gildevenner!

Jeg var ude og gå en dag, da blikket faldt på en reklame for firmaet Hafslund. «hvornår slutter gamle dage? ……hvornår blev det lissom …….nu på en måde?»

Tankene gik til det at være spejder, som inkluderende børne- og ungdomsbevægelse, kontra det at være gildemedlem og fællesskabet der. Jeg hører stadig «Jeg er for ung til at være med i Gilderne». Men hvornår er man gammel nok til at blive medlem af Sct. Georgs Gilderne? Det handler mere om hvad vi forbinder med Gilderne og hvad vi føler selv. I mit hoved er jeg 27-32 år, og kroppen lidt ældre. Dette er nok noget mange genkender fra sig selv, som årene går. Som gammel spejder og spejderleder har jeg fortsat et stærkt ønske om at bidrage, have jævnlig kontakt med spejdervenner over hele landet, og ikke mindst være en del af et fællesskab baseret på spejderværdierne. Hvor ville lille jeg have været i dag, hvis jeg ikke var tilknyttet vores gildefællesskab. Til trods for 17 anderledes måneder med begrænset social kontakt med andre mennesker. Jeg er glad og stolt over at være med i et fællesskab, hvor mennesker tager sig af hinanden! En lille digital hilsen, en telefonsamtale, møder på Teams/Zoom, ture (med afstand), en hjælpende hånd, bålfællesskab osv. Tænk, at nogen kærer sig om mig og ønsker at have mig med! Nu, hvor verden langsomt men sikkert åbner sig igen, ser jeg frem til personlige møder, forsamlinger og samtaler en til en, eller flere. Jeg føler mig næsten forårskåd ved tanken om personlige møder. I Norge har vækst og profilering været et satsningsområde, vi må prioritere fremtidig aktivitet og «overlevelse» på. Dette er ikke nye temaer. Jeg ser i Gildebladet at specielt vækst har været på dagsordenen i lang tid. Det vil altid være et vigtigt tema, og det bør det være. Hvordan sælger vi temaet til dagens spejdere? Ved de egentlig hvad Gilderne er, hvad de laver og for hvem? Nye gilder kan opstå som et resultat af, at gode spejdervenner ønsker en fortsættelse af den aktivitet, de har vært engageret i, det være sig i fem eller i 40 år. Gilderne giver gode muligheder for at lade engagementet finde en ny form, som passer hver enkelt. Vi ønsker at få ledere med, som nærmer sig slutningen af deres ledergerning, men som fortsat vil mødes til fælles nytte og hygge, deltage i fællesarrangementer og træffe spejdervenner igen. I det sidste halvandet år har vi erfaret værdien af at have gode netværk og fællesskaber. Gilderne er sådan et fællesskab, hvor du fortsætter med at udvikle dig sammen med andre med samme interesser, hvor alle er med på at lave aktiviteter, de ønsker at deltage i og være en del af selv. Alt hvad vi gør har betydning for vores bevægelse. Måske er det ikke altid det samme, men gør det noget? Hvad med at dyrke ulighedene? Dette vil tage tid, men vi skal begynde nu! Jeg ønsker hermed alle en rigtig god Fellowshipdag!

Varme gildehilsener Gry Walderhaug Grimsrud, landsgildemester St. Georgs Gillerne i Norge